De Animal-Test: Een succesnummer!

Afgelopen week gaven wij in opdracht van eventbureau More Balls Than Most aan 50 personen een workshop van 2,5 uur in theater de Rode Hoed in Amsterdam. Doel van deze workshop was het doen van een groepsactiviteit waarbij de deelnemers elkaar beter leerden kennen en hun verbinding met het bedrijf zichtbaar maakten.

 

Wij faciliteren creatieve workshops voor grote groepen

We hebben de groep van 50 verdeeld in 11 groepjes van 4 a 5 personen. Hierbij is per groepje gelet op diversiteit van functies en medewerkers bij elkaar geplaatst die elkaar nog niet zo goed kenden. Ieder groepje had een teamleader, die had als taak de gesprekken binnen het groepje te leiden, de opdracht-formulieren in te vullen en te pitchen aan de groep.

 

Twee vliegen in één klap: Dieren kleien èn bewustwording van communicatie

De workshop bestaat uit verschillende rondes waarin steeds een dier wordt gekleid. Dit dier wordt gekleid als antwoord op de vraag: Als je morgen wakker zou worden als een dier, welk dier wil je dan zijn? De deelnemers krijgen hier 1 minuut de tijd voor, daarna wordt het dier doorgegeven aan de buurman/vrouw. De dieren worden meerdere keren doorgegeven en gaan de tafel rond. Dit gebeurt steeds zonder communicatie. Dus goed kijken hoe verder te werken aan het dier van je voorganger. Bij de volgende ronde met het tweede dier wordt juist wel instructies gegeven. Tussen de rondes door vraag je de deelnemers om hun ervaring op te schrijven en met elkaar te bespreken. 

 

Waardevolle output van deelnemers voor het bedrijf

Met deze workshop geef je medewerkers de kans om zich op creatieve en anonieme wijze te uiten. De opdrachten worden uiteraard in overleg met de opdrachtgever geformuleerd. Een belangrijke vraag van het bedrijf waarvoor we deze workshop afgelopen week gaven was hoe hun medewerkers de verbinding met het bedrijf ervaren. Wij stellen die vraag dan tijdens de workshop, vragen iedereen om op te schrijven en hier een vorm bij te kleien. 

 

Welke dieren komen veel voor in ons bedrijf en verbindingen kiezen en pitchen

Behalve het bespreken in kleine groepjes werken we ook met de hele groep. We onderzoeken welke dieren veel door de deelnemers zijn gemaakt en welke juist uniek zijn. Ook kijken we waarom men juist voor dit dier koos en wat het symboliseert.

Ieder groepje heeft een favoriete verbinding met het bedrijf gekozen, deze wordt door de teamleaders aan de hele groep gepitched. Hier worden vragen over gesteld en is ruimte tot een gesprek. 

 

Feedback, Tips & Tops

Aan het eind van de workshop hebben wij een feedback-fomuliertje uitgedeeld wat eenvoudig en snel in is te vullen. Dit levert ons altijd weer waardevolle feedback op! Wij zijn overladen met positieve respons en mogen concluderen dat de Animal-Test een groot succes is!