Camile Smeets is beeldend kunstenaar. Bedenker en maker van de Kleiduifjes. Dit unieke concept: het gezamenlijk maken van een kunstwerk van klei tijdens teambuildings, bedrijfsevents, bruiloften en familie-feesten, is door Camile als eerste in dit format op de Nederlandse markt gebracht. 

 

Haar originaliteit èn jarenlange ervaring in het leveren van workshops op maat, resulteert in prachtige kunstwerken. Door haar opleiding heeft zij alle technische kennis in huis om grote keramische sculpturen te kunnen maken. Dit zijn treffende portretten die het verhaal vertellen van een bedrijf of organisatie. Haar maatwerk leidt tot leuke, innovatieve en inhoudelijk sterke teambuilding-workshops.

 

Met professionele kunstenaars vormt zij het KleiduifjesTeam; een DreamTeam dat met veel passie creativiteit op events brengt.

 

Camile (Amsterdam, 1983) studeerde in 2009 af aan de Keramiekafdeling van de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Waar zij zich specialiseerde in het maken van grote sculpturen. Ze stamt uit een familie van kunstenaars en heeft een atelier in Amsterdam noord.

 

“Mijn beelden zijn het resultaat van een zoektocht waarin ik me laat leiden door mijn fantasie. Het is een ontdekkingsreis, waarbij ik mijn creativiteit volg. De beelden die onderweg ontstaan prikkelen de verbeeldingskracht en nemen me mee naar de wortels van het zijn. Het maken van beelden is voor mij dromen in klei. Het ontastbare dat tastbaar wordt gemaakt voordat het vervaagt.”

 

 

Camile heeft onder andere geëxposeerd in het AMC, het LUMC, het Dolhuys, het RijksMuseum van Oudheden, op de Art Rotterdam en de KunstRai, haar werk is opgenomen in de collectie van Akzo Nobel Art Foundation


Onlangs maakte ze een grote sculptuur van beton "Rebirth Magick" dat permanent in de publieke ruimte is geplaatst op het NDSM terrein in Amsterdam.

Haar autonome beelden ziet u hier:  www.camilesmeets.nl