3D-MindMaps

Innoveren? Zet 3D-MindMaps in als brainstormtechniek!

3D-Mindmaps is een creatieve teambuilding workshop die systemen en structuren binnen het team of de organisatie tastbaar en zichtbaar maakt! Deze methode kan ook worden ingezet als innovatie-workshop of inspiratie-sessie. 

Creatieve teambuilding workshop die systemen en structuren binnen het team of de organisatie tastbaar en zichtbaar maakt!

Dit is een unieke workshop ontwikkeld door Camile speciaal voor de Kleiduifjes! Geïnspireerd op systemisch opstellingwerk:

 

Deelnemers steken de handen uit de mouwen en gaan werken met plasticine-klei. Tijdens deze sessie worden onzichtbare processen tastbaar en inzichtelijk gemaakt. Zowel individueel als in teamverband worden vormen gemaakt. Deze staan symbool voor functies, rollen, processtappen, doelstellingen en risico’s binnen het team of de organisatie. De vormen worden samen op een vlak geplaatst.

 

Er wordt gekeken naar hoe deze elementen zich ten opzichte van elkaar verhouden. Aan de hand daarvan worden de vormen verplaatst, veranderd, verbouwd, verschoven, met elkaar in verbinding gebracht, uit elkaar gehaald of aan elkaar gekoppeld. Dit gehele proces wordt geregistreerd als een stop-motion animatie.

TIP: Combineer 3D-MindMaps met TeamBeeld voor een fenomenale teambuilding met een kunstwerk gemaakt door het hele team als eindresultaat!

Hierboven een inspiratie-sessie met medewerkers van de Gemeente Amsterdam. Klik hier voor de blog hierover. 

Hierboven een samenwerking met twee professionals uit de consultancy-branche. Deze stop-motion-registratie laat een Design Thinking-sessie zien. Klik hier voor de blog hierover.

Voor de Inspiratiedag Gezond Gewicht 2018 hebben wij een werksessie gefacilliteerd aan professionals uit de zorg. Dit jaarlijks terugkerend symposium wordt georganiseerd door de GGD Amsterdam en bestaat uit lezingen en workshops. Hierboven de registratie van de workshop.

Hierboven een inspiratie en brainstorm-sessie waarbij de mogelijkheid tot samenwerken door vier bedrijven wordt onderzocht.

In samenwerking met Jorien Weterings van Broesli, expert in organisatie-opstellingen, facilliteerden wij tijdens de SummerGames, een personeelsdag van de Auditdienst Rijk (ADR) een brainstorm-sessie waarbij we ons hebben gebogen over de casus "Hoe Nederland 2x zo groot te maken?".