TeamBeeld: Maak samen één kunstwerk!

Creatief teambuilden met klei: Samen kunst maken!

Ben je op zoek naar een leuke en creatieve teambuilding workshop? Die inhoudelijk sterk is en betrekking heeft op de organisatie? Even helemaal uit het hoofd? Met het hele team met de handen in de klei? Een uitdaging tot een nauwere samenwerking! Maak samen een kunstwerk!


Hoe werkt het?

Geef verschillende thema’s en functies binnen het bedrijf vorm in klei. Vele handen maken licht werk, de klei-vormen geeft het team aan elkaar door. Men ervaart hoe het is om aan het werk van een ander verder te werken. Hoe het is om het eigen werk uit handen te geven. Met en zonder communicatie.

Samenwerking

De klei-vormen worden door de deelnemers onder technische begeleiding van een kunstenaar verwerkt tot een kunstwerk.

 

We bekijken en analyseren het resultaat. Het proces wordt gefotografeerd en verwerkt tot fotoboekje.

 

In ons atelier wordt het beeld gebakken zodat het een blijvend keramisch kunstwerk wordt. 

Onthulling

Dit kunstwerk krijgt een mooie plek uw bedrijf, maakt de samenwerkingen binnen het bedrijf zichtbaar en is een mooie herinnering aan de teambuilding-dag.

 

De onthulling van het kunstwerk zorgt voor een terugblik op de teambuilding. Een mooie reminder aan de bevindingen van die dag. Workshops kunnen bestaan uit verschillende onderdelen naar keuze. In overleg met de opdrachtgever op maat gemaakt:

  • De Kunst van het Loslaten! Overwin het Perfectionisme en ga meteen 'hands on' aan de slag! Iedereen heeft 1 minuut om een beeldje te maken. En geeft daarna het beeldje door. Doe dit meerdere keren met verschillende beeldjes. Met en zonder te communiceren. Bespreek de de verschillen met het team.
  • De Animal Test,  hierbij wordt steeds een dier naar keuze gemaakt. Het dier dat men kiest, zegt veel over over de persoonlijkheid van de maker. Leuk om het resultaat te analyseren: Welke dieren komen veel voor binnen de organisatie? Is de variëteit in balans? Leuk in combinatie met "De Kunst van het Loslaten"!
  • Maatwerk: De medewerkers werken in kleine groepen aan verschillende vraagstukken. Deze vragen worden visueel beantwoord door een beeldje te boetseren. De vragen worden geformuleerd in afstemming met de organisatie.

In het tweede deel:

  • Komen de medewerkers tot vernieuwende ideeën. Teams doorlopen stappen om tot vernieuwende inzichten te komen: Design Thingking; Idea Popcorn, Clustering en Visualizing. De uitkomst hiervan krijg vorm in klei. Dit wordt aan de gehele groep gepitcht door hiervoor aangewezen team-captains.

  • Werken de teams samen aan de verschillende lagen van het kunstwerk. Om het kunstwerk tot één mooi geheel te maken moesten de teams zowel onderling als met de andere teams goed samenwerken. Hoe worden de beeldjes onder de teams verdeeld? Hoe worden ze op het kunstwerk geplaatst? Wat te doen met afwerking en decoratie? Wel of geen tekst op het kunstwerk? Allemaal keuzes die de teams in overleg met elkaar moeten maken.

Klik hier voor voorbeelden van teambuilding-workshops op maat door de Kleiduifjes:


TIP: Combineer 3D-MindMaps met TeamBeeld voor een fenomenale teambuilding met een kunstwerk gemaakt door het hele team als eindresultaat!

3D-Mindmaps is een creatieve teambuilding workshop die systemen en structuren binnen het team of de organisatie tastbaar en zichtbaar maakt! Deze methode kan ook worden ingezet als innovatie-workshop of inspiratie-sessie. Klik hier voor meer info over 3d-MindMaps.


Samenwerken met kunstenaars om het creatieve potentieel in het bedrijf te ontdekken!Wij komen op locatie door heel Nederland. Creatieve sessie, creatieve teambuilding workshop, en creatief teambuilden met klei. Lekker kleien met het hele team! We maken samen een kunstwerk van klei. Twijfel niet om contact op te nemen, wij brengen graag creativiteit op uw: bedrijfsevent, bedrijfsfeest, bedrijfsuitje, teambuilding, personeelsfeest, jubileumfeest, afscheid van een collega, familiefeest, huwelijk, bruiloft, trouwdag, vrijgezellendag of verjaardagsfeest.