25 jaar XS4ALL: de Artistieke Analyse!

Tijdens het 25 jarig jubileumfeest van XS4ALL maakten de Kleiduifjes in samenwerking met aanwezige medewerkers een kunstwerk.

 

Kort hierop werd bekend gemaakt dat KPN stopt met het gebruiken van de bedrijfsnaam XS4ALL. Dit nieuws gaf het gezamenlijke kunstwerk gemaakt door de medewerkers een andere lading. Dit kunstwerk is als een totempaal, die de identiteit van XS4ALL blijft weergeven, ondanks dat de merknaam is opgeheven.

 

Het kunstwerk werd onthuld tijdens een Business Update waarbij heel XS4ALL bij elkaar kwam. Hierbij werd het kunstwerk toegelicht aan de hand van een artistieke analyse:

de artistieke analyse:

The Almighty Answer to the Meaning of Life, the Universe, and Everything.

Tijdens het feest ter ere van het 25-jarig bestaan van XS4ALL, hebben medewerkers een bijdrage geleverd aan dit kunstwerk. De vraag was om een klei-beeldje te maken dat een gelukswens is voor XS4ALL voor de komende 25 jaar, of om een mascotte voor jouw functie binnen het bedrijf te maken.

 

Van alle losse beeldjes is een groot kunstwerk gemaakt. Er is een mooi beeld ontstaan dat een interessante karakterschets is van XS4ALL. Deze laat zich lezen door te kijken naar de symboliek en de beeldtaal.

 

Opvallend is de vak-idioterie die uit de beeldjes een volstrekt eigen taal spreekt. Hieruit blijkt, behalve een groot gevoel voor humor, een unieke subcultuur die onderdeel is van de identiteit van XS4ALL.

De bedrijfsnaam is meerdere keren XS4ALL terug te vinden in het kunstwerk. Hieruit spreekt de trots om er te werken en een grote liefde voor het bedrijf.    

 

 

Op iedere voet van het dragende deel, het fundament, van het kunstwerk is een “X” verwerkt. Dit kan staan voor de eerste letter van XS4ALL, in wiskunde is “X” ook iets waarnaar wordt gezocht. Het onbekende waarmee het vraagstuk te beantwoorden is.

 

Onmisbaar is de UTP-stekker met de daarbij horende netwerkverbinding. Deze verbinding wordt door de verschillende schakels verbeeld. Samen vormen ze een ketting die een lemniscaat draagt. Hiervan wordt gezegd dat deze het universum in balans brengt. De filosofie achter het pakje boter, de Blue Band, is vooralsnog een mysterie.

 

Kijkend naar het middelste deel valt de hoeveelheid eenden op… Duck = autocorrect voor fuck, volgens de Urban dictionary. Deze is voor de betekenis van meerdere klei-beeldjes geraadpleegd. Maar omdat hier niet altijd een eenduidige betekenis uitkwam, worden deze hier niet vermeld ;)

De aanwezigheid van de slakken en de schildpad zegt dat de werknemers zich thuis en veilig voelen binnen het bedrijf. Dat men trots is op de klantenservice is terug te zien aan de grote hoeveelheid telefoons.

 

 

De eenhoorns hebben het er met hun regenboog en wortel ook enorm naar hun zin. Uniek, de enige in haar soort, net zoals XS4ALL dat is. De term “Unicorn Company” staat voor een zeer waardevol bedrijf. De aanwezigheid van fabeldieren, zoals eenhoorns of draken, verbeeld de fantasie en creativiteit. Diezelfde creativiteit blijkt ook uit de overgave waarmee programma’s, besturingssystemen en virussen zijn vormgegeven.

 

Dat XS4ALL een potent en sexy bedrijf is staat buiten kijf. Opmerkelijk is de weergave van XS4ALL als baarmoeder die door KPN als zaadje wordt bevrucht. De grote vraag is nu welke nieuwe levensvorm dit gaat voortbrengen?  Deep Thought knows!

 

De Kleiduifjes wensen de werknemers van XS4ALL veel plezier bij het ontdekken van de verhalende details die dit kunstwerk bevat!