Creatief teambuilden: Samen kunst maken!

Ben je op zoek naar een leuke en creatieve teambuilding workshop? Even helemaal uit het hoofd en met de handen in de klei? Een uitdaging tot een nauwere samenwerking? Maak samen een kunstwerk!

Onlangs faciliteerden wij in opdracht van eventbureau More Balls Than Most een teambuilding workshop aan 11 medewerkers van een taleninstituut. 

 

Deze workshop bestond uit twee onderdelen: In het eerste deel deden we de Animal Test. In het tweede deel gingen we in kleine teams aan de slag met de beeldjes die waren gemaakt tijdens de Animal Test. 

De teams werkten samen aan de verschillende lagen van het kunstwerk. Om het kunstwerk tot één mooi geheel te maken moesten de teams zowel onderling als met de andere teams goed samenwerken. 

 

Hoe werden de beeldjes onder de teams verdeeld? Hoe werden ze op het kunstwerk geplaatst? Wat te doen met afwerking en decoratie? Wel of geen tekst op het kunstwerk? Allemaal keuzes die de teams in overleg met elkaar moesten maken.

 

Er werd hard gewerkt, en het resultaat mag er dan ook zeker wezen!

 

De verschillende kleuren klei zorgen voor een bijzonder mooi effect. Dat zichtbaar blijft door het blauw transparante glazuur waar voor is gekozen.

 

Deze teambuilding waarbij de medewerkers het kunstwerk zelf maken is geschikt voor groepen tot 20 deelnemers. 

 

Het kunstwerk is een tastbaar resultaat van de goede samenwerking!