Een kunstwerk voor het Innerlijke Vuur van een bedrijf

De Kleiduifjes waren aanwezig op het 50 jarig jubileumfeest van OVD. We hebben toen iedereen die aanwezig was gevraagd om een mascotte te kleien. Om een FIRE-keeper te maken; een totem die het innerlijke vuur hoedt, die ervoor zorgt dat dit vuur blijft branden, het in de ander ontsteekt of juist een beetje tempert.

 

Men is aan de slag gegaan en heeft de boetseer-opdracht op allerlei creatieve manieren geïnterpreteerd. Er is met liefde, aandacht en betrokkenheid gewerkt, waarbij men ook erg nieuwsgierig was naar de mascottes van anderen. Van alle losse beeldjes is een groot kunstwerk gemaakt. Er is een mooi beeld ontstaan dat veel zegt over het innerlijk vuur dat brand in OVD. Deze laat zich lezen door te kijken naar de symboliek en de beeldtaal.

Allereerst is het grote aantal harten opmerkelijk. In het hart huist ons innerlijke vuur, passie, licht en liefde. Vuurharten, harten met de bedrijfsnaam erin, het weergeven hiervan geeft aan dat men trots is om er te werken, anders geef je de bedrijfsnaam niet vorm, en niet te missen het hart met de handen: Handelen vanuit het hart.

 

Het onderste deel van het kunstwerk bevat een zon, een komeet en een ster: Hiermee wordt het vuur dat aan de hemel staat verbeeld. De zon geeft FIRE en is een krachtige energiebron die altijd in het hart schijnt. De ster staat voor de beste of het stralende middelpunt zijn en de staart van de komeet staat voor vooruitgang en ontwikkeling.

Ook is er een groot pluspunt te zien op het onderste deel, wat staat voor positiviteit, opbouwende feedback, het benadrukken van kwaliteiten en vooral ook veel plezier en enthousiasme, wat belangrijke ingrediënten zijn voor een geslaagde training. Een muur die bestaat uit twee delen die precies in elkaar passen: Het behouden van het fire in het team is belangrijk. Dan draagt iedereen zijn steentje bij, dat vormt uiteindelijk één geheel, in dit geval is dat een solide muur die precies in elkaar past.

 

Een persoonlijke passie en vertaling van het woord Fire-keeper is terug te vinden in de vorm van een vurige doelman: Oliver Kahn. Mooi ook de passie voor muziek, verbeeldt door de gitaar, die duidt ook op vrijheid. En de harten op elkaar; hart op een hart, harten versterken elkaar.

Wanneer we naar het bovenste deel van het kunstwerk kijken dan blijkt dat het met de creativiteit binnen OVD wel goed zit, dit is zichtbaar door de precisie en vaardigheid waarmee ideeën zijn verbeeld. Het beeld bevat een vuurdraakje dat op ieder moment overal vuur kan brengen en een boombeest-sprookjesfiguur dat een vlammetje, als het begin van alles, beschermt. De weergaven van deze wezens duidt op de aanwezigheid van fantasie en verbeeldingskracht.

 

Het paard is staat symbool voor het helemaal in het hier en nu kunnen zijn. De boom biedt het vuur alles om te blijven branden: Hout houdt het vuur brandend, wortels geven voeding en de bladeren zorgen voor zuurstof. De vuurtoren neemt zijn plek in als baken van hoop, veiligheid en thuiskomen, belangrijk in trainingen voor deelnemers en trainer. De vuurpot met een pijp waar het vuur boven uit komt. Dat het werk van OVD overal zichtbaar resultaat gaat hebben bij de deelnemers. Een ladder, om te verbinden, om hogerop te komen, met je collega’s en met je opdrachtgever. En als het een keer echt niet lukt is het brandhout, waarmee je het vuur weer op pookt. Let ook even op die veer in je reet!

Lucifer heeft ook zijn plek in het kunstwerk gekregen; de duivel, de meester van het vuur, het onverwachte, het is duivels gaaf! Gelukkig zijn de bubbels ook vertegenwoordigt in de vorm van een fles champagne: Samen knallen we erdoor met zoveel kracht achter de kurk, en een champagneglas dat altijd halfvol is. Champagne drink je om iets te vieren, laten we er samen voor zorgen dat er altijd iets te vieren is! Bovenaan is een kroon van kleine vlammetjes gevormd, terwijl binnenin het kunstwerk, het innerlijke vuur brand en het goud kan stralen.

Het zit wel goed met het innerlijke vuur van OVD!

 

Alle beeldjes komen samen tot één kunstwerk in de vorm van een vlam die van binnenuit straalt. Geniet met het ontdekken van alle beeldjes in het kunstwerk!

Veel liefs van de Kleiduifjes!